Spek en eieren

februari 15, 2008

Wij hebben spek en eieren-traditie op het werk. Dat is eigenlijk een soort oud Antwerps gebruik, een moment waarop werkmakkers ’s avonds samenkomen om een pint te drinken. Dat is ook zoiets bij ons, op vrijdagavond. Ook met pinten drinken en al. En de spek en eieren, dat is dan ook kleine hapjes. Sneukelingetjes, zouden we in poperinge zeggen. En ik moet elke week mijn best doen om ze klaar te krijgen tegen de vrijdagavond vier uur, want dan begint de traditie. En de drank kost dan minder dan anders. En je moet niet komen, want het zit al altijd vol; Maar ’t is wel heel fijn, en de hapjes zijn lekker en leuk en zonder veel tralala.

Deze week:
* kerstomaatjes met een beetje zwartelijventapenade en een vleugelhoedje van het tomaatje.
* Omelet met een (al dan niet) uitgelopen kwarteleitje en spek.
* ciabatta mt mozzarella en ansjovis.

(Zijn de hapjes nu al op? du-u. Dat duurt maar tot zes uur hé mensen. Wij hebben ook nog andere dingen te doen hier hoor. Zoals kinderen oppikken en strijken en vrijdagavondje houden.)

Advertenties

Eén reactie to “Spek en eieren”

  1. […] 23, 2008 Wegens veel kapot in de keuken en weinig tijd: een spek en eieren van […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: